A túlzott gyomorsav ellen mit tudunk tenni?

Blog

Magyarországon az élelmiszerek vásárlása tekintetében, valamint az életvitelük alapján kiderült hogy az emberek 85%-a savasan étkezik. A gond ott kezdődik, hogy erről nem is tudnak az emberek, mindaddig amíg a gyomorégés nem kezdi el gyötörni őket. Kivéve azok akik már tudatosabban törekednek arra hogy mit vásárolnak, milyen táplálékot vesznek magukhoz, illetve milyen életvitelt folytatnak.

A természet úgy hozta létre szervezetünket, hogy a normális sejtanyagcsere folyamán állandóan savak keletkeznek, amelyek elvileg a szervezet számára feleslegesek. Ezek a savak nem veszélyesek, amíg a szervezet meg tud velük birkózni azáltal, hogy légzés és kiválasztás útján közömbösíti őket.

Megoldás: BÁZIKUS SÓTABLETTA

Mindezeket a savakat persze szervezetünk igyekszik, amilyen gyorsan csak tudja közömbösíti. Ehhez a közömbösítéshez pedig szervezetünknek megfelelő ÁSVÁNYI ANYAGOKRA van szüksége, mert ahogy a savakkal reakcióba lépnek sókat képeznek, amelyeket salakanyagnak nevezünk. 

TÉNY:  „ Magyaroszágon, a felnőtt lakosság körében 10 – ből 8 ember testének az 50 % -át salakanyag alkotja!! „

Megoldás: BÁZIKUS SÓTABLETTA

„ Az emberi táplálkozás céljára legmegfelelőbb, ha a lúgos reakciójúak mennyisége meghaladja a savas természetűek mennyiségét, vagyis ha lúgos többlettel rendelkezik a táplálék”

A szervezet elsavasodásának első jelei:

 • Rendszeres fejfájás
 • Gyengeségérzés
 • Állandó fáradékonyság
 • Enyhébb bőrpanaszok
 • Bőrviszketés
 • Nyugtalanság
 • Ingerlékenység
 • Álmatlanság
 • Reflux
 • Gyomorsav

Megoldás: BÁZIKUS SÓTABLETTA

MITŐL SAVASODIK EL A SZERVEZETED?

1. Túlzott állati fehérjebevitel – túl sokat tartózkodnak a bélrendszerben, rothadás indul el és ez a folyamat terheli a szervezetet, toxinok, savak képződnek.

2. Túlzott cukor, szénhidrátbevitel, pirosszőlősav szaporodik fel a szervezetben.

3. Állati eredetű zsírok fogyasztása – erős savakat produkálnak, míg a hidegen sajtolt növényi olajok nem savképző hatásúak.

4. Ecetsavval, szalicilsavval vagy benzoesavval tartósított ételek, erősen savasító hatásúak.

5. Savanyított ételek fogyasztása.

6. Light termékek fogyasztása, mesterséges édesítők – maró savakká, sejtméreggé bomlanak le.

7. Rossz ételkombinációk – lehet, hogy van két étel amelyek külön-külön lúgosítanak, de ha együtt fogyasztjuk akkor már savasító hatásuk van.

8. Túlzott táplálékbevitel – amikor a gyomor túlzottan megtelítődik, az emésztőnedvek nem férnek hozzá rendesen a táplálékhoz, tökéletlen lesz az emésztés és savasodás lép fel.

9. Túl gyakori evés – ha valaki nem várja meg, míg megtörténik az előző étkezés által bevitt tápláléknak a megemésztése, akkor még úgy is, ha az elfogyasztott ételek egészségesek, savasodási folyamat indul be. Mindig meg kell várni, míg az előző étkezés emésztése befejeződik.

10. Alkohol, fekete kávé, szénsavas italok, cukrozott italok fogyasztása.

Szervezetünk alapvető szabályozását a savak és a lúgok kölcsönhatása határozza meg. Ezek ugyan is váltakozó ritmusban árasztják el a szervezetet. Az ember bázikus szervezetű lénynek tekintendő, mivel vérének a pH-értlke 7,35. 

Megoldás: BÁZIKUS SÓ

A sav a betegség elválaszthatatlan párja a bázis (más néven lúg) pedig az egészség. Úgy élnek bennünk , mint ahogy a nappalt követi az éjszaka, dinamikusan egyensúlyban. Sőt egy kicsit arra kell ügyelnünk, hogy inkább a bázikus oldal legyen túlsúlyban.
Az emberi életerő és egészség titka a bázisban rejlik, pontosabban az ásványi anyagokban, nyomelemekben, vitaminokban. Mivel a mai világban a zöldségekben és a gyümölcsökben már nem található meg a megfelelő nap vitamin mennyiség, ezért kell ezt jó minőségű vitaminokkal pótolni.

Megoldás: BÁZIKUS SÓ

A tudatos ember aki odafigyel kellőképpen a szervezetére, az igyekszik a sav-bázis egyensúlyt fenntartani. A bázikus só a lehető legjobb megoldás azok számára, akik felismerik, hogy ideje változtatni az étkezési és a rossz életviteli szokásainkon.

A bázikus só a legjobb megoldás arra, hogy elkezdjük a szervezetünk:

– megfelelő lúgosításást

– megfelelő Ph értékét helyreállítani

– tisztítását, salaktalanítását

MIT TARTALMAZ?

Cukor, laktóz, és glutén mentes!

Az összetevői között szerepel a cink, és egy speciális kombinációja a bázikus ásványi anyagoknak, amely hozzásegít egy egészséges bázikus agyagcseréhez, javítja a bőrelváltozásokat, az immungyengeséget,  a vesék és a máj működését.

A magnézium a szívritmus szempontjából fontos, segít akkor, ha hajlamosak vagyunk a stresszre. Nem csak nyugtat, hanem fokozza a lélekjelenlétet, és a figyelmet is. Mint indítóanyag, nélkülözhetetlen a mintegy 300 anyagcsereaktív enzim számára, amelyek a fehérje színtézishez az immunrendszer elhárító testeinek képzéséhez szükségesek.

A kalcium a csontjaink szilárdságáról és rugalmasságáról gondoskodik. Kalcium nélkül nem képződhetnének sem csontok, sem pedig fogak. A kalcium az idegek és az izmok működéséhez is nélkülözhetetlen, és a szívűnk is az izmok közé tartozik. Kalcium nélkül az ember hamar ingerültté és feszültté válik, majd nehezen alszik el, és nyoma vész a természetes jókedvének. Az izomgörcsök megszüntetésére is kiválóan alkalmas. A kalcium a test formaadó eleme!

A nátrium a szervezetben számtalan folyamatban vesz részt, folyadékháztartás szabályozása, izomműködés, idegrendszerben az ingerület átviteli folyamatokban, szénhidrát és fehérje anyagcserében. Fontos a csontok és a kötőszöveteknek.

Termékünk hol kapható még?

 • Euro Family 
 • Herbaház Nagykereskedés
 • Medilyne Nagykereskedés