A nyári arcápolás fontossága – Mire figyeljünk?

Blog

Te jobban odafigyelsz a bőrápolásra nyáron?
Tarts velünk, adunk 5 tippet, amiért bőröd láthatóan hálás lesz!

A legforróbb hónapokban arcbőrünk nemcsak a magasabb UV sugárzásnak kitett, hanem az a folyamatos izzadásnak, a szállópornak, a száraz levegőnek is, ezért a fényvédelem mellett több dologra kell figyelmet fordítanunk a napi arcápolási rutinunk során.

1. Fokozottan figyelj a tisztításra!

Többször van szükségünk arctisztításra ezekben a hónapokban, hiszen izzadunk és a szálló por is eltömítheti a pórusokat, ehhez használhatunk természetes lemosókat vagy arctisztítókendőt is, érdemes napi 3-4 alkalommal elvégezni.

2. Natúr hidratálás – összetett hatás!

A mindennapos hidratáltság biztosításához ajánljuk Hajnal natúr arckrémeinket, ezek feltöltik a bőr mélyebb rétegeit is és megtartják hosszú ideig. Nem teszünk bele fényvédőt, ahogy általában a natúr készítményekben nincs is. De a természetes olajoknak van kis mértékben fényvédő tulajdonságuk is, például a shea vajnak, makadámdió olajnak, (minden termékünkben megtalálhatók), bár a napozásnál ez nem elegendő, ezt mindig figyelembe kell venni! Ha nagyon kitett a bőrünk a napsugárzásnak, akkor éjszakára táplálják vissza bőrünket, mert míg pihenünk, a bőrünk is regenerálódik.

Tipp: Hajnal Hyaluronsavas arckrém és Hajnal Bázikus arckrém.

3. Radírozzunk!

Heti 2-3 alkalommal érdemes arcradírozást végezni, így könnyedén és kíméletesen eltávolíthatjuk az elhalt bőrsejteket, így később a hidratáló krémek is hatékonyabban szívódnak fel bőrünk mélyebb rétegeiben. Érdemes kerülni az illatanyagokat és nem természetes összetevőjű krémeket, sőt, mi magunk is készíthetünk házi arcradírozót, ha időnk engedi. Ne feledjük, bőrünk ebben az időszakban jobban igénybe vett, óvatosan végezzük a radírozást.

4. Ápoljuk a szemkörnyéket is!

A napsugarak – sajnos – a leghatékonyabb ráncteremtők, szemkörnyékünk bőre igen vékony, gyorsan meglátszik rajta a nap hatása, így nyáron fordítsunk rá kiemelt figyelmet! Hajnal Hyaluronsavas szemránckrémünk rendszeres használatával visszafordítható ez az állapot, hiszen természetesen ápolja, feszesíti és regenerálja a szem környékét.

Tudtad?
A hyaluronsav egy a testünkben megtalálható természetes kenőanyag, leginkább a bőrben, ízületekben és szemben fordul elő, növeli azok hirdatáltságát és rugalmasságát, visszatartja a vizet. Az idő előrehaladtával csökken a szervezetünkben a hyaluronsav, ezért a szem körüli bőr is veszít a feszességéből, előbújnak a szarkalábak. A fentiek miatt bőrfiatalító csodaszernek is hívják és a szépségápolás fontos szereplője a hyaluronsav.

5. Igyunk elegendő vizet!

Nyáron kiváltképp fontos szervezetünknek a megfelelő folyadékbevitel, főleg a kánikulában! Bőrünkön is meglátszik, ha kevés vizet iszunk, hiszen fakó, élettelen és száraz, rugalmasságát vesztett lesz, ezáltal sokkal hajlamosabbá válik az öregedésre is. Csökkentsd a ráncok megjelenésének az esélyét, támogasd belülről is bőröd egészséget a megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel!

Tartsd be ezeket az arcápolási szabályokat nyáron a ragyogó, táplált és egészséges arcbőrért, hiszen bőrünk mindig meghálálja a gondoskodást!