Ha sok a gyomorsavad, megoldás lehet a bázikus sótabletta!

Blog

A sok gyomorsav ellenére a vér egészen csekély ingadozástól eltekintve, a 7,35-7,4 pH közé eső normál értéket fenntartja.

 Ha sok gyomorsavat észlelünk, akkor a szervezet pH érték jócskán csökken, amely gyomorégéshez akár refluxhoz is vezethet.

A szövetek és a szervezet biológiailag ideális pH értéke ugyan csak 7,4-7,5, viszont sajnos a tapasztalat szerint a megszokott érték általában 5,5 pH értéket mutatnak. Vagyis ez azt jelenti, hogy a legtöbb embernél rendszeressé vált a túlsavasodás.

A szervezet este és reggel a legsavasabb. Az éjszaka folyamán zajló savtalanításnak köszönhetően a reggeli vizelet a legsavasabb, amit egy úgynevezett pH teszt csíkkal meglehet mérni. Ha a reggeli vizelet pH értéke 7-nél kisebb, akkor a testet bázisokkal, (bázikus sóval), lúgosító ételekkel kell feltölteni. Ezt a testünk meg fogja köszönni nekünk.

A savakat az anyagcsere-folyamat révén a test maga is termel. A táplálék gondos megrágása és nyállal való alapos elegyítése hozzájárul annak lúgosításához. A legtöbb sav ugyanis az élelmiszereinknek, és a helytelen táplálkozásnak köszönhetően jön létre. Ilyenkor erjedési folyamatok indulnak be a gyomor-bél rendszerében. Elsősorban a fehérjére igaz az, hogy savvá dolgozza fel az anyagcsere, és a legtöbb ember túl sok fehérjét vesz magához, ami többletterhelést ró a testünkre.                  Azt persze fontos itt megjegyezni, hogy a fehérje a test fontos építő anyaga, amelyből gyermekkorban nagy mennyiségre van szükség, később viszont egyre kisebb  mennyiséget igényel a szervezet. Sokkal inkább kell ügyelnünk a fehérje minőségére, aminek minél több esszenciális aminosavat kell tartalmaznia.

 A sok evés, és az egészségtelen ételek fogyasztása túltelíti a gyomrunkat, és ez elégtelen emésztéshez vezet.

Alapvető probléma, a túlzásba vitt fogyasztás:

-hús és zsír
-sütemények
-édességek, kóla, üdítők
-kávé, alkohol
-dohány
-gyógyszerek

Továbbá:

lárma, szenzáció
egzisztenciaharc

Már említettük, hogy a vér pH értéke a savasság irányában nem lépheti túl a 7-es, a lúgosság irányában pedig a 7,6-os értéket. Vagy is a testnek semlegesíteni kell a túlzott mennyiségben jelen lévő savakat, és bázisokat. Ha ez a bevitt táplálék anyagával nem lehetséges akkor a testünk a túlélés érdekében arra kényszerül, hogy az erekből, a csontokból, és végül a szervekből vonjon el értékes ásványi anyagokat.

Vagyis nemcsak a test savtalanítása lényeges, de szinte még ennél is fontosabb az ásványi anyagok újraépítése, amely savtalanítást indít el a szervezetbe.

A lúgosítás a test túlélését jelenti, az ásványi anyagok újraépülése pedig azt, hogy egészségesen élünk tovább.

Érdemes a vizeletből rendszeresen felmérni a test savasságának mértékét. A friss levegőn végzett kiadós séta, megfelelő légzéssel is segíti a szervezet pH értékének normalizálódását, mert az így „tankolt” oxigén  elég ahhoz, hogy semlegesítődjenek a keringésben lévő savak.

Mit kell tennünk, hogy szervezetünket megszabadítsuk a savaktól?

Fogyasszunk rendszeresen gyógyteákat ( üröm, cickafark, ezerjófű), táplálkozzunk egészségesen ( sok zöldség, krumpli, napon érlelt gyümölcsök, datolya, füge, banán),  pótoljuk az ásványi anyag raktárainkat, és savtalanítsunk módszeresen bázikus fürdők segítségével, és naponta fogyasszunk  min. 1,5-2 l lágy vizet.

Az ásványi anyag raktáraink pótlására a legalkalmasabb megoldás:

BENEVITALE Bázikus Sótabletta

Bázikus Sótabletta