Miben segít és mire használhatjuk a levendulaolajat?

Blog

Válaszunk: nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenben, hiszen a legsokoldalúbban alkalmazható illóolaj!
De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, hogy honnan indult hódító útjára!

A rómaiak kedvelt fürdőolaja volt: fertőtlenítő és lazító hatása miatt, később innen erjedt el egész Európában. Több mint 70 különböző problémára bizonyult hatásosnak az évezredek tapasztalati alapján, korán felismerték, hogy nemcsak a testi fájdalmak hatékony gyógyítója, hanem a zaklatott lelkiállapotra is jótékony hatással van. – vegyük most sorra ezeket!

Érzelmeinkre, kedélyállapotunkra gyakorolt hatása

A levendula a nyugalom, a nyugtatás, a töltődés és a regeneráció illóolaja, gyógyító erejét a test és a lélek egyaránt hasznosítja. Lazító, relaxáló, segíti a belső feszültségek elengedését és támogat a nyugalom megtapasztalásában, kiegyensúlyoz és könnyebbé teszi az elalvást.

Az előbbiek miatt idegrendszerünkre is pozitív hatást fejt ki, oldja a fejfájást a hangulatingadózás és az idegfeszültség. Enyhíti a heves érzelmeket, frusztráltságot, ingerlékenységet, ideges aggodalmaskodást, pánikot és álmatlanságot.

Testünkre gyakorolt hatása

BeneVitale 100%-os tisztaságú levendula illóolaj,
illetve levendula hidrolátum

Sokoldalúsága felhasználási területi is mutatják, használhatjuk külsőleg, belsőleg, párologtatva, hidrolátum formájában, a szárított levendulavirágot zsákba zárva, akár párnánk alá helyezve és még folytathatnánk a sort!

Bázikus fürdőgolyónk is tartalmaz tiszta levendulaolajat, de találtok levendulavizet és 100%-os illóolajat is kínálatunkban, utóbbit kétféle csomagolásban, egyik a párologtatáshoz használható, másik rolós fejjel ellátva tökéletesen felvihető a bőrre, de hogy miként fejti jótékony hatását bőrünkön a levendula arról lejjebb olvashattok!

Testünkre tett pozitív hatásai közül kiemeljük: a regeneráló, a gyulladáscsökkentő, a fájdalomcsillapító, a baktérium és vírusölő, a görcsoldó, a sebkezelő és a rovarcsípés lohasztó (pl. méh, szúnyog) tulajdonságait. De emellett lázcsillapító, vizelethajtó, szíverősítő, bélmozgás-serkentő, vérnyomás-szabályzó, menstruáció-szabályzó, tonizáló, nyálkahártyalohasztó hatással is bír.

Bőrünkön alkalmazhatjuk aknék, kelések, fagyások, bőrgyulladás és napégés ellen, mert segíti a sejtregenerációt, az új egészséges bőr kialakulását, magát a gyógyulást, sőt, hatásos ellenszere a bőrön tenyésző élősködőknek is.

Az asztma, a hörgő szűkület, a megfázás, az influenza és a torokfájás tüneteinek enyhítője, görcsoldó hatása révén segíti a légzést.

Izmainkra és keringésünkre is pozitív hatással van, enyhíti az izomfájdalmakat, a reumát – nyugtató és gyulladáscsökkentő.

A levendulaolaj meglepően gazdag hatása és alkalmazási területei mind valósak. Jól keverhető szinte mindennel, főként citrus- és virágolajokkal. Nem toxikus, nem irritál és nem érzékenyít. Azon kevés olajok egyike, amelyeket fokozott figyelemmel ugyan, de hígítatlanul is fel lehet vinni a bőrre!

Kérdezzetek bátran róla Facebook-oldalunkon, próbáljátok ki levendulás termékeinket.