A természet titkos ékszerei: Hidrolátumok rejtett “ereje”

Blog

Napjainkban egyre gyakrabban halljuk a natúr kozmetikumok és az egészséges életmód világában a hidrolátumokról szóló dicsérő szavakat. De vajon tudjuk, mi rejtőzik ezen értékes párlatok mögött? 

A hidrolátumok használatának története több ezer évvel ezelőttre vezethető vissza. Az ókori civilizációk, mint az egyiptomiak, görögök és rómaiak már ismerték az aromaterápia előnyeit, és a növényi kivonatokat különböző gyógyászati célokra használták. Az orvostudomány és a növénygyógyászat egyaránt alkalmazták különféle betegségek kezelésére és a test egészségének támogatására. Az egyiptomiak például gyakran alkalmazták a rózsa hidrolátumot bőrproblémákra, gyulladásokra és sebek kezelésére. Az iparosodás időszakában a használatuk háttérbe szorult, és a modern gyógyszerek kerültek előtérbe. Azonban a 20. század környékén a hidrolátumok iránti érdeklődés ismét megnövekedett, amikor az alternatív gyógyászat és természetes módszerek egyre népszerűbbek lettek. 

Hidrolátumok vagy növényi párlatok

A hidrolátumok, vagy más néven növényi párlatok, nem csak divatos kiegészítők, hanem csodálatos hatásuk révén igazi élet elixírek a mindennapjainkban. Egy különleges, természetes párlat, amelyet vízgőzdesztillációval állítunk elő. A desztilláció során létrejövő illóolaj és párlattal együtt képződik a hidrolátum. Az illóolaj úszik a vízfelszínen, míg az alatta lévő párlat az illóolajban oldott illat- és hatóanyagokat tartalmazza. Ezt a lepárolt folyadékot nevezzük hidrolátumnak.

A növényipárlatok enyhébb illatúak és koncentráltabbak, mint az illóolajok, így biztonságosabban használhatók, különösen a bőrápolásban és az aromaterápiában. Emellett arctisztításra, tonizálásra, bőrnyugtatásra és hidratálásra is tökéletesek.  Az arcápolásban például kiválóan alkalmazhatók arctoniknak, segítve a bőr pH-értékének kiegyensúlyozását és a bőr hidratáltságának megőrzését. 

A hidrolátumok mellett érdemes megismerkedni az szérumokkal is, melyek gyógynövények keverékéből készülnek, és természetes alternatívát kínálnak az egyes problémákra. Magasabb koncentrációban tartalmazzák a gyógynövények hatóanyagait, és különleges kombinációkkal célzottan támogathatják az egészséget és jól-létet. A gyógynövények egyedi erejükkel egymást erősítik, így például stresszoldó, immunerősítő, vagy emésztést segítő hatásuk is lehet.

A ROAL NATURE által készített hidrolátumok és szérumok szívvel-lélekkel kerülnek létrehozásra, mivel elsődleges célunk az emberek egészségének és jólétének támogatása természetes és hatékony módon. Hiszünk abban, hogy a természet kincsei kiemelkedő fontosságúak az egészséges életmód és vitalitás megőrzésében.