Ásványi anyagok fontossága

Blog

Az ásványi anyagok segítik a gyomorsav normalizácíóját!

Már sokat írtunk arról, hogy a Bázikus só-tabletta hogyan tudja a bennünk lévő  fölös savakat közömbösíteni.

Fontos ,hogy a szervezetünk bázikus legyen, ezért ajánlottuk a Bázikus só-tablettánkat, ami nagyban segíti a szervezet PH értékének helyreállítását.

PH skála

A savak közömbösítésére a megfelelő ásványi anyagok bevitele elhagyhatatlan, így tudunk egészségesek és szépek lenni.

Virágzásunk addig tart, amíg szervezetünk ásványi agyag raktárai a BŐR, a KÖRÖM, a  CSONTOK, az INAK, az IZÜLETI TOKOK, és a VÉR, jól felvannak töltve, vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

Mivel szervezetünk az egészségünk érdekében folyamatosan feláldozza a vitamin és ásványi anyag raktárainkat, a bennünk szüntelenül keletkező savak közömbösítésére, ezért nekünk az a napi feladatunk, hogy egészségesen étkezzünk, és táplálék kiegészítőkkel vagy akár táplálékhelyettesítőkkel gondoskodjunk a szervezet ásványi anyag raktárainak feltöltéséről.

Sokan attól félnek, hogy túl sok vitamint fognak szedni, pedig ez elehetetlen, legalább is addig amíg húst, édességet, különböző vágyfokozó ételeket, italokat fogyasztanak, dohányoznak, stresszes életet élnek. Nézzük csak meg az élsportolókat, hogy nem csak a kimagasló teljesítményeikkel „villognak”, hanem sajnos a kopaszodó fejbőrükkel is.  Ha kevés ásványi anyagokat, és vitaminokat visznek be a szervezetbe akkor , a túlzott sportolási tevékenységek miatt a szervezetük állandó tejsav támadásnak van kitéve, így kénytelen a fejbőrből rabolni, a közömbösítéshez szükséges ásványi anyagokat.

Ha elég ideig folytatják a savak közömbösítését, és a megfelelő ásványi anyag bevitelét, akkor a savak már pár hónap után kezdenek csökkenni a szervezetben. Az sem árt, ha naponta átmasszírozzák fejbőrüket, főleg azokat a területeket, ahol már ritkult a hajuk, ugyanis így a friss savmentes vér elkezd beáramolni a fejbőrbe.

Mit jelent, hogy elég ideig?

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy pár hónap alatt csak tűzoltást lehet véghezvinni az emberi szervezetben. A fizikai test gyógyulása, ha a megfelelő gyógyító támogatást megkapja, minimum 1 év. Persze a változások már korábban elkezdődnek, de gondoljuk csak végig, hogy éveken keresztül mérgeztük, testünket, lelkünket, akkor hogyan várhatnánk pár hónap alatt teljes gyógyulást.

Nem csak növelni kell a vitaminok bevitelét, hanem csökkenteni kell azokat a tényezőket is, amelyek következtében savak keletkeznek a szervezetünkben. Csökkenteni kell a savak forrásait a túlzott hús fogyasztást, édesség, dohányzás, kávézás, és túlhajszolt izommunka csökkentését. Így hónapok múlva már látható eredménye lesz a kitartó munkánknak.

Az sem mindegy, hogy mivel milyen termékekkel pótoljuk a vitamin, és ásványi anyag raktárainkat. Ne olyan termékeket vásárolunk, amelyekben van tartósítószer, mesterséges színezékek, mert azok nem tudják megfelelően feltölteni szervezetünket.

Sok gyümölcsöt, zöldséget, gyógynövényeket, és olyan táplálékhelyettesítőket vásároljunk, amelyeket nem kémiai, és különböző vegyi eljárásokkal állítottak elő.

Milyen problémák megszüntetésére hasznosak ezek a tanácsok ?

Migrénes fejfájás, menstruációs zavarok, változó kor, szív panaszok, izomgörcsök, bőrproblémák, fogproblémák….

A fáradozás jutalma azonban nemcsak a külső megszépülés, hanem az egészen új Benevitale életminőség is. Egyaránt igaz a testre, a lélekre, a szellemre.